capucijner burger

  • kook capucijners, het kan ook met die die al iets verder gerijpt zijn
  • voeg dille toe
  • blender
  • meng met ei en kleine stukjes feta
  • bak tot ‘burgers’
  • bonne ap!

Open Dag

Op tuinderij de Wilde Peen in Ede kan je zelf je groente oogsten. Maria en Klarien telen de groente, jij deelt in de oogst. Nieuwsgierig?

Zaterdag 13 juli is iedereen welkom op de tuinderij.

Rondleiding om 10 uur en om 15 uur.

Kom je met de auto? Parkeren svp aan de Krommesteeg. Fietsers kunnen doorfietsen tot op de tuin.

De tuinderij ligt naast Krommesteeg nr 9 in Ede. Bij de huisnummers 7 en 9 is een weggetje (daar graag lopen of fietsen), aan het einde van dat weggetje zie je vanzelf de tuinderij liggen.

Geroerbakte Chinese Kool

-Fruit een uitje, een duim gember, twee tenen knoflook en een theelepel sesamzaad in een eetlepel (kokos)olie
-Ondertussen snijd je de kool van onder af, eerst kontje eraf, dan strips (ringen) snijden van onder naar boven, als de harde (witte) stukken op zijn hou je deze apart en ga je door met het groen. Was ze apart. Gooi eerst de harde stukken in de pan bij de uitjes etc. 
-Doe er twee theelepels sesamolie en een theelepel sambal bij.
-Bak 3 minuten, voeg dan het inmiddels  uitgelekte groen toe, bak  nog 3 minuten met een deksel erop.
-Maak af met peper, zout en twee eetlepels soja of kokos-aminos in de laatste dertig seconden.
-Serveer met partjes limoen of rijst azijn.
(Recept van oogstaandeelhouders Julie en Dennis die dit aten met geroosterde pompoen en koriander-kokos kip).