Open dag

U bent van harte welkom op tuinderij de Wilde Peen op een van onze open dagen: 22 mei, 5, 19 en 30 juni van 10 tot 16uur. U treft de tuinders Maria en Klarien en enkele oogstaandeelhouders.

Om elkaar goed te ruimte te kunnen geven hebben we onze informatie dagen verspreid over vier momenten en combineren we het met meewerkdagen, waar zowel bestaande als nieuwe oogstaandeelhouders welkom zijn.

Wie weet tot dan!

Maria en Klarien

 

Geroosterde koolraap met rozemarijn, tijm en citroen

Ingrediënten

800 gr koolraap, geschild, gesneden als dikke frieten
1 à 2 teentjes knoflook
5 takjes tijm, gerist en gehakt
1 takje rozemarijn, gerist en gehakt
grof zeezout
200 gr cherrytomaatjes
1 à 2 eetlepels kappertjes
paar druppels citroensap (of lekker wat meer- citroen maakt de zoetheid van de koolraap lekker fris!)

Meng de koolraap in een lage ovenschaal met olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn, peper en grof zeezout. Rooster in ongeveer 15 minuten bijna gaar in een oven van 200C. Meng de cherrytomaatjes en kappertjes erdoor. Rooster nog eens 5 minuten tot de groenten nét gaar zijn. De tomaatjes mogen wel een beetje schrompelen maar niet knappen. Druppel er wat (of iets meer) citroensap op en maal er peper en zout over.

Bron: https://www.groentenabonnement.nl/recepten/geroosterde-koolraap-met-rozemarijn-en-tijm/54/

 

Brandnetelsoep

Pluk flink wat brandnetel toppen. (de bovenste drie blaadjes per steel). Goed wassen en eventuele takjes er uit sorteren.

Fruit een ui. Doe de gewassen en beetje uitgelekte bradnetel erbij.

Voeg heet water toe en bouillion.

Blenderen.

Bon ap!