Geroosterde paprika spread

Ingredienten
150 gram paprika/ aangevuld met pepers naar smaak
150 gram tomaat of tomatenpuree gemengd met water
200 gram zonnebloempitten
30 gram citroensap (of naar smaak!)
250-300 gram zonnebloemolie (om de paprika’s in te bakken en om toe te voegen aan het geheel. Niks weggooien:-)
50 gram ui
25 gram knoflook
25 gram suiker (of iets anders zoets)
25 gram zout
oregano
rozemarijn

Bereiding
Snij de paprika, pepers, ui in grote stukken, doe dit samen met de knoflook in tenen op een bakplaat of ovenschaal en overgiet met ruim olie. Rooster ze op de hoogste stand tot de randjes zwart beginnen te kleuren (en het meeste water eruit is)

Doe alles in een keukenmachine en draai tot de stukjes weg zijn of tot je het lekker vindt. Wees voorzichtig met het vocht en de sterke smaakmakers  citroensap en zout, die kun je het beste geleidelijk proevend toevoegen.

Met het vocht kun je de spread iets smeuiiger maken, met meer olie wordt hij meer plakkerig/ zalvig.