CSA de Wilde Peen zoekt grond

Flyer de Wilde Peen zoekt land op A4
Flyer de Wilde Peen zoekt land  printversie op A5

 

Persbericht

Op de Doesburger Eng, direct ten noorden van Ede, ligt Tuinderij de Wilde Peen. Op 0,8 ha wordt daar groente geteeld op natuurlijke wijze. Om ook voor in de winter groenten te kunnen telen, zoals boerenkool, aardappelen, bieten, prei, en mogelijk ook kleinfruit,  zoekt de tuinderij een stuk landbouwgrond van minimaal 0,25 hectare.

De Wilde Peen is een zelfoogst tuinderij waar de tuinders de gewassen verzorgen en oogstdeelhouders zelf al hun groenten oogsten, zomer en winter. Tuinder Maria: “Het mooist zou zijn als het stuk grond te koop is. We willen dat via crowdfunding verwerven. We nemen de grond niet zelf in eigendom, maar we zorgen dat de grond beschikbaar blijft voor de mensen die er gebruik van maken, nu en in de toekomst.”

In de nabije toekomst zijn dat de tuinders van De Wilde Peen en de oogstdeelhouders die wekelijks op het land hun maaltje bij elkaar scharrelen.

 De Wilde Peen zoekt per direct minimaal 0,25 ha die te koop is in Ede.  Maria: “Voor grotere stukken land staan we zeker ook open, dan wordt het ook mogelijk fruit en bijvoorbeeld noten of granen te telen voor mensen uit Ede en omgeving.”

Spreekt dit idee u aan? Weet of heeft u grond te koop? Kent u iemand die misschien iets weet? Neem dan contact op met info@wildepeen.nl of bel: 06 33 62 69 90.

Ook als u op een andere manier wilt bijdragen aan de zoektocht bent u van harte welkom om contact op te nemen.