Groene tomaten tapenade

Een heerlijk recept voor het inmaken van de groene tomaten in oktober!

Ingredienten

250 gram groene tomaten in stukjes gesneden. Neem niet de hele onrijpe-  bijna wit-groene tomaten, maar wel de groene tomaten die ietsjes naar geel gaan neigen.

100 gram ui in kleine stukjes

30 ml milde olijfolie

1-2 kleine groene paprika fijngesneden

1,5 eetlepel suiker (palm of kokosbloesemsuiker is lekker hierin)

1 eetlepel citroensap

4 kleine gele gemalen pepers

1 kleine gemalen bleekselderijstengel, of een klein bosje bladselderij

1-2 flinke tenen gemalen/ gehakte knoflook

1 theelepel zout- naar smaak

2 cm gember vers fijn gemalen

1 theelepel gemalen mosterdzaad

1 flinke theelepel gemalen komijn

Bereiding

Verhit de helft van de olie en fruit de uitgoed aan, niet bruin

Verhit de andere helft van de olie en fruit hierin de paprika goed aan. Zorg ervoor dat de paprika zo snel mogelijk zijn vocht kwijtraakt, zodat het gebakken wordt i.p.v. gekookt.

Doe de ui en paprika bij elkaar in 1 van de pannen, voeg komijn, mosterd, peper, knoflook toe en bak weer even goed door.

Tenslotte selderij nog even meebakken en dan kan de suiker, tomaat, citroensap en zout erbij.

Lekker laag en niet te kort laten sudderen zodat het 1 geheel wordt. Voeg eventueel nog een klein beetje water toe, het moet tenslotte wel sappig genoeg zijn, en ondertussen niet aanbranden.

Als je de tapenade wilt bewaren doe hem dan heet in een uitgekookt glazen potje met metalen (standaard) deksel.

 

Geef een reactie

Groene tomaten tapenade

 

Een heerlijk recept voor het inmaken van de groene tomaten in oktober!

Ingredienten

250 gram groene tomaten in stukjes gesneden

100 gram ui in kleine stukjes

30 ml milde olijfolie

1-2 kleine groene paprika fijngesneden

1,5 eetlepel suiker (palm of kokosbloesemsuiker is lekker hierin)

1 eetlepel citroensap

4 kleine gele gemalen pepers

1 kleine gemalen groenselderijstengels

1-2 flinke tenen gemalen/ gehakte knoflook

1 theelepel zout- naar smaak

2 cm gember vers fijn gemalen

1 theelepel gemalen mosterdzaad

1 flinke theelepel gemalen komijn

Bereiding

verhit de helft van de olie en fruit de uitgoed aan, niet bruin

verhit de andere helft van de olie en fruit hierin de paprika goed aan. Zorg ervoor dat de paprika zo snel mogelijk zijn vocht kwijtraakt, zodat het gebakken wordt i.p.v. gekookt.

Doe de ui en paprika bij elkaar in 1 van de pannen, voeg komijn, mosterd, peper, knoflook toe en bak weer even goed door.

Tenslotte selderij nog even meebakken en dan kan de suiker, tomaat, citroensap en zout erbij.

Lekker laag en niet te kort laten sudderen zodat het 1 geheel wordt.

Als je de tapenade wilt bewaren doe hem dan heet in een uitgekookt glazen potje met metalen (standaard) deksel.