Groene tomaten spread voor op brood

500 gram groene tomaten in stukjes gesneden
220 gram ui grof gehakt in de kleine molen
60 ml milde olijfolie
60 gram groene paprika iets fijner dan de ui gehakt in de kleine molen
28 gram suiker (100 palm- en 70 kokosbloesemsuiker)
20 ml citroensap uit een flesje
15 gram gemalen pepers
14 gram gemalen groenselderijstengels
10 gram gram gemalen/ gehakte knoflook
10 gram zout
10 gram gember vers fijn gemalen
2,7 gram gemalen mosterdzaad
2,2 gram gemalen komijn

De ui goed fruiten in een deel van de olie, niet bruin laten worden.

De paprika en peper ook goed doorfruiten, in de rest van de olie. Zorg ervoor dat de paprika gelegenheid krijgt zo snel mogelijk zijn vocht kwijt te raken en daarmee gebakken te worden ipv gekookt.

Bij elkaar voegen.

Komijn, mosterd, geraspte gember, knoflook toevoegen en meebakken.

Daarna de selderij nog even meebakken en dan kan de suiker, tomaat, citroensap en zout erbij.

Even laag sudderen zodat het een geheel wordt en smeerbaar.

Bonne appetite!