noodle salade


Nodig voor 3 tot 4 personen:

pakje noodles 250 gram.
1 bosje raapsteeltjes, in reepjes gesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
½ bakje champignons
een bosje radijsjes, of een koolrabi, in stokjes gesneden
3 eieren
3 eetlepels geroosterd sesamzaad
2 eetlepels verse koriander

Voor de dressing:

10 eetlepels citroensap
2 eetlepels suiker 
4 eetlepels soja saus, bijv. tamari
4 eetlepels chilli saus (of sambal)
2 eetlepels geroosterde sesamolie
4  teelepels geraspte verse gember
300 ml olijfolie
4-6 tenen knoflook

Eieren kloppen met zout en peper. Éen of twee omeletten bakken op matig vuur, niet laten kleuren. Deze na afkoelen in reepjes snijden van 1 cm breed. Champignons in plakjes snijden en bakken in olie. De noedels koken in ruim kokend water. Afgieten, afspoelen en laten afkoelen. Dressing maken door ingrediënten samen te staafmixen.  Salade samenstellen door de noedels, eireepjes, gebakken champignons en
groenten door elkaar te mengen, dressing erover en garneren met sesamzaad.

Één reactie op “noodle salade”

  1. We gingen vandaag spinazie oogsten voor een maaltijd met pasta en spinazie èn kruiden roomkaas plus wat spekjes .
    Maria vertelde dat de spinazie het niet goed had gedaan ; maarrrr Maria zag ‘melde’ staan en vertelde dat dat een goede vervanger voor de ( te roerbakken ) spinazie . Dat wilden wij weleens proberen dus plukten we veel melde , Thuis goed wassen , worteltjes eraf en wat kleiner snijden …….
    Wat een geweldig idee : dit ònkruid verdient een ster !!!!

Geef een reactie